Още един колкото тежък, толкова и трогателен момент след разрушителното земетресение в Турция, отнело хиляди човешки живота и в Сирия. Един от тях е на майка, която ражда под развалините в сирийски град. Тя умира след раждането, но нейното бебе оцелява.

В социалните мрежи се появи шокиращо видео, на което се вижда как мъж тича с новороденото в ръце, а други се притичат на помощ с топло одеяло, в което да бъде увито.

Някои потребители в Туитър, които са споделили видеото, посочват, че бебето е било спасено в Африн, а други - в Алепу.

Най-малко 1602 са жертвите в Сирия на катастрофалните земетресения в Турция, предаде Ройтерс, като се позова на данни на сирийските власти и на спасително-издирвателните екипи. В зоните под правителствен контрол загиналите са най-малко 812, а ранените - най-малко 1449. Става дума за данни от провинциите в Алепо, Латакия, Хама, Идлиб и Тартус.

Най-малко 790 души са убити в контролираните от сирийската опозиция северозападни райони на страната. 2200 са ранените там. Очаква се броят на загиналите и на ранените в Сирия да нарасне рязко.

Същевременно турските власти съобщиха за 3419 загинали и за над 20 534 ранени в Турция. Така общо жертвите надхвърлят 5000, а ранените общо надхвърлят 24 000.