Станаха ясни причините за смъртта на американския студент Райли Стрейн. Той изчезна, след като напусна бар в центъра на Нешвил, а по-късно тялото му бе открито в реката. Полицията разкри причините за смъртта му.

В началото на март 22-годишният студент от университета в Мисури е бил в града през уикенда, когато е бил изгонен от бар, съобщават властите. На 22 март сутринта, две седмици по-късно, тялото му е намерено в река Къмбърланд в Западен Нашвил, на няколко мили от мястото, където е изчезнал.

Столичното полицейско управление в Нешвил каза, че аутопсията, публикувана във вторник, потвърждава констатациите на техните детективи за изчезнали лица и отделът вече официално класифицира смъртта на Стрейн като случайна.

Студентът Райли Стрейн е починал от случайно удавяне и интоксикация с етилов алкохол, съобщи кабинетът на съдебния лекар във вторник.

В доклада от аутопсията се посочва, че нивото на алкохол в кръвта на Стрейн е било 0,228, което е почти три пъти повече от допустимото за шофиране. В организма му е открито и съединението на канабиса делта-9 THC, се казва в доклада.

Полицията е установила, че Стрейн е употребил „множество алкохолни напитки“ в различни заведения в Нешвил, отделил се е от приятелите си и е бил „видимо неадекватен“, когато е тръгнал по улица „Гей“, в непосредствена близост до река Къмбърланд, в нощта на 8 март.

Детективите стигат до заключението, че Страйн, който не познавал терена и вървял в тъмното, се насочил към обрасла зона и паднал по стръмния насип, водещ към реката. Поради скорошните дъждове тази нощ реката е била много пълноводна и с бързо течение, съобщиха от полицията.

„Полицията на Нашвил продължава да изказва най-искрени съболезнования на семейството и приятелите на Райли Стрейн“, се казва още в изявлението.