Какво бихте си пожелали, ако можеше да имате всичко? Имате ли мечти и какви са техните граници? Тези и други въпроси отправя романът "Дилър на реалности". Негов автор е Николас Димитров, а това е първата му книга.

"Този роман описва един свят, който живее в красота, излишества, разврат и нови технологии. Където религиите са се превърнали във "фаст фууд" и моралът е излязъл от мода. Надявам се предсказанията за края на света, които правя в него, да не се сбъднат и човекът да заживее в хармония с изкуствения интелект", разказа в "Тази неделя" Николас Димитров.

Снимка: btvnovinite.bg

Книгата обаче е забранена в Турция.

"Тя е доста противоречива. В Русия някои свещеници казаха, че е богохулствена. Аз не съм съгласен. Тя е доста иконоборческа, но не е против вярата. Може би е против религията, която в съвременния свят престава да играе ролята, която би трябвало да играе. Главният герой е в търсене на нова религия", разказа още авторът.

Снимка: btvnovinite.bg

"Вярвам, че всички ние сме дилъри на своята реалност. С много упорита работа и късмет сам съм изковал своята реалност. Сам съм осъществил много от мечтите си. Затова вярвам, че с добро сърце и открита душа можем да постигнем всичко, което искаме. Именно ние сме тези, които определят реалността, в която живеем", на мнение е Николас Димитров.

Любопитно е, че финалът на българското издание е различен от този в Русия и САЩ.

Снимка: btvnovinite.bg

"Всеки, който стигне до него, ще разбере в кой град се събужда главният герой, преди да започне новата му реалност", каза Николас Димитров.

Той завършва Класическата гимназия. Получава стипендия в едни от най-престижните американски университети във Вашингтон и така през лятото на 1990 г. заминава. Вече 30 години той не живее в България.

"Имах възможността да видя със собствените си очи как се разпадна Югославия, Съветският съюз. Видях всички тези вълни на недоволство и надеждите на цели нации, които са поругавани от корумпирани политици. Имах възможността и да участвам в реанимирането на две нации – Македония и Украйна, където в началото на 90-те години работих по линия на големи проекти на Световната банка", разказа още Николас Димитров.

Снимка: btvnovinite.bg

Той говори 10 езика, сред тях два древни – старогръцки и латински.

"Всеки ден съм ходил с удоволствие в Класическата гимназия и излязох от там с четири съвременни езика – английски, испански, руски и френски", допълни той.

Казва, че е видял лицето на мафията и организираната престъпност, а в живота са му помагали много хора, които не са искали нищо от него.