Митингът изпълни ларгото в столичния център със знамена, музика и искане на министерски оставки. Протестиращите настояха за промяна в Закона за корпоративното подоходно облагане в частта му за социалните плащания. Обясниха, че тъй като парите вече се включват в работните им заплати, а данъчната основа се повишава, чрез ДОД и осигуровките губят голяма част от приодбивките.

В средата на март след среща със синдикатите министърът на труда и социалната политика обеща, правителството да намали данъчното бреме при облагане на парите към заплатите за храна и социалните разходи. Почти месец по- късно железничарите и другите транспортни работници продължават да искат това да се случи.
Те настояха още, да отпадане регулацията на заплатите в държавните и общинските предприятия, тъй като тя пречела на пазарното договаряне на възнагражденията.

Чрез медиите финансовият министър им отговори:
”Премахването на регулацията на заплатите в държавните и общинските предприятия е най-голямата заплаха за макроикономическата стабилност през последните 10 години”.

Премиерът обеща различен подход към печелившите дружества, тъй като при тях на практика ограничения нямало и към губещите като БДЖ, които имат системни финансови проблеми: ”Във всеки случай няма да действаме под натиск, уважаваме всеки протест, но правителството носи отговорност за цялостното състояние на страната, не на едно или друго предприятие, на един или друг сектор”.

Декларация с исканията си протестиращите внесоха в Министерския съвет и решиха да чакат до следващото заседание на кабинета. Синдикалисти заплашиха, че ако остане без резултат, днешният протест ще бъде последван от ефективна стачка.