Новострояща се сграда в столичния квартал „Разсадника” се е превърнала в наркоманско сборище и в стряскаща детска атракция, сигнализираха зрители на bTV.

Изграждането на обекта е стартирало през 2008 г. Една от причините за сегашното му състояние е липсата на средства в касата на строителя, разказва Костадин Вангелов, който живее в района.  

Силвия Минкова пък има апартамент в кооперацията, която дели обща стена с изоставената сграда.

„Тук постоянно идват всякакви деца, качват се горе, играят, както виждаме той е необезопасен”, казва Минкова. Не са редки случаите, в които тя получава поздрави от съседната сграда.

Златка Емилова пък споделя, че често вижда хора, които се дрогират, бият се, събличат се и крещят оттам.

Опасностите не дебнат само в изоставената сграда. Точно до нея някога някой е направил изкоп за друг обект, който вече се е превърнал в сметище.

Живеещите в околността казват, че докато по обектите е работено, изискванията за безопасност са спазвани. Сега обаче картината е друга. Пълно е с най-различни препятствия - изпочупени стъкла, стърчащи железа и арматури, леговище на оси и жаби. Но най-голямата атракция е водният басейн, чиято дълбочина достига до около 1.5 метра.

Заместник-кметът на „Красна поляна” Николай Вушовски съобщи, че предпазни огради са поставяни два пъти. Металните заграждения обаче бързо са привлекли вниманието на предприемчиви хора, които за да изкарат дребни пари са ги върнали за старо желязо.

Екипът на bTV разговаря и с единия от инвеститорите по телефона. Георги Матеев отказа да застане пред камера, но обяви, че няма пари за нови предпазни ограждения. При това положение строежът ще продължи да бъде привлекателно място за децата и... любителите на наркотиците.