След успеха, който постигнаха в Ирландия, Amoric (бившата група "Лора") решиха да представят новия си сингъл "Keep Up” и в България и се обръщат към музикална компания "Монте Мюзик“, която се ангажира с тяхното промотиране у нас.

Песента е по музика на Мирослав Иванов и текст на Лора Димитрова.  Режисьор на видеото към парчето е Любомир Брестнички. Клипът е заснет това лято на няколко различни локации  в Ирландия. "Keep Up” е  пилотен сингъл на втория албум на групата.  Amoric представят песните от него на фестивали като "Indie Week Ireland“ в Ирландия и "Solfest“ във Великобритания.

Amoric са първата българска група, която постигна завиден успех извън страната и работи с музикален продуцент, номиниран за “Грами“ - Брус Шугър. Началото е поставено в края на 2007 г., когато бившата вече група ЛОРА подписва договор с ирландски мениджър и избира новото име Amoric.  Amoric се преместват в Дъблин, Ирландия, където настъпват няколко промени в състава им.

През 2010 г. в групата остават само двама от оригиналните членове, Лора и Янко. Към тях се присъединяват първо Миро (екс САФО), а по-късно и Емилиян (екс P.I.F.). Четиримата се познават добре от музикалните среди в България, в които работят през годините и участват в много концертни проекти с български и чуждестранни артисти.

През 2009 г. бандата записва дебютния си албум "Amoric“ в Сън Студиос в Дъблин. Продуцент е номинирания за "Грами“ Брус Шугър, работил с имена като Ози Озбърн, Ринго Стар, Елтън Джон, Стивън Тайлър, Pink! и др.