Над два милиона българи или 26,7 процента от населението на страната ни ползва Фейсбук, сочи последната статистика. Какви са минусите на това общуване и дали информацията в интернет не може да доведе до данъчни проверки?

Според данните за българските потребители на социалните мрежи все по-голяма част от тях са на над 40-годишна възраст и с добър социален статус. Една от тях е Мария Капон. Тя никога не е крила високите си доходи. Твърди, че не се притеснява, защото това, което притежава, е от реституция и от работата, която върши години наред.

Оказва се, че данъчните преглеждат особено внимателно статуса публичните личности. Идеята им обаче не се приема особено добре. Според Мария Капон всеки може да бъде натопен чрез създаване на фалшив профил в мрежата, може да стане и грешка с еднаквите имена.

Според данъчните българите обичат да се хвалят с материалните си придобивки, поради което снимките им веднага цъфват и в интернет. "В това няма нищо лошо, стига да не сте безработен или да работите на 240 лева официална заплата, а къщата ви да струва няколко милиона", казва говорителят на НАП Росен Бъчваров. по думите му служителите на фиска са отишли още по-напред в използването на технологиите. Те вече следят транзакциите през световната мрежа, както и доставките, при които се плаща на ръка на куриер.

Така че, преди да качите снимките на колата или вилата си в мрежата, замислете се. Някой вече ви дебне дори и там.