Черна пантера, разхождаща се по покриви на къщи, предизвика паника в предградие на френския град Лил. До инцидент не се е стигнало заради бързата намеса на местните служби.

Жители на квартала веднага сигнализирали за необичайния нарушител. Черната пантера е била с размер на лабрадор или около 20 кг., тя е била на около 6 месеца. 

На снимки, публикувани в социалните мрежи се вижда, че животното се чувства в свои води, разхожда се по улуците и минава съвсем необезпокояван по первазите на прозорците. 

Свидетели на случката споделят, че голямата котка се е впечатлила най-много от минаващия наблизо влак, като в продължение на минути се е взирала в него.

Според френските медии, след това животното е решило да влезе в една от къщите през отворен прозорец. Това негово решение е улеснило залавянето му. Хваната „натясно”, черната пантера била упоена със стрела и затворена в клетка.

Откъде се е появила пантерата, не е известно – предполага се, че тя е отглеждана като домашен любимец. В момента голямата котка е настанена в местната зоологическа градина.