Книгата бе представена по време на годишната изложба на котки в музея "Земята и хората".

Най-екзотичните породи в изложбата са шотландската клепоуха котка с цена 300 долара и донският сфинк за 500 евро. Но дори и когато няма такава цена, домашната котка пак има с какво да ни впечатли.

"Всъщност, котките ми помогнаха да оживея, и в момента, когато се чувствам зле, напрегната, с кръвно налягане или сърцето, те веднага идват и лягат точно там, където ме боли", разказа Вили Гундерова.

При болка, мястото, където ни боли, променя своя енергиен потенциал. За да живее, котката непрекъснато трябва да се зарежда с отрицателна енергия. Ето защо, когато някъде нещо ни боли, котките безпогрешно лягат точно върху болното място - за да си набавят необходимата им отрицателна енергия.

"Бях получила една тежка гангрена, кракът ми беше почернял след една тежка трудова травма. И всички казваха, че кракът ще се отреже. Благодарение на това, че те непрекъснато, но знаете ли с каква нежност те лягаха на болния крак, но не така грубо, нали, и в момента така като идват да ме лекуват, те прибират лапички и леко, леко около мен и вместо да пия различни лекарства, вместо да гълтам разни илачи, аз предпочитам да се лекувам с котки", обясни Вили.

Лечебната сила на котките е в тяхното електромагнитно поле. При движение косъмчетата на котката се търкат едно в друго и така възниква електрическо поле с нискочестотен ток. Точно този ток убива микробите, когато котката легне върху мястото, където ни боли. Най-добри лечители са персийските, сиамските и ангорските котки, а най-много отрицателна енергия отнема черната котка.