От своя страна Румен Петков уточни, че визирал името на бившия главен секретар, тъй като тогава Борисов създавал организацията на работата на службите.

На 23 февруари миналата година в НСБОП е получен оперативен сигнал за 500 000 германски марки, собственост на Валентин Димитров. Има информация и за други замесени, разказа Румен Петков. Тогава, според Петков - по неясни причини, зам.-директорът на службата Красимир Младенов не предприема адекватни мерки.

"Ако Краси Младенов е виновен, той защо не каза Красимир Младенов, той каза Борисов е чадъросвал всички тези хора. Така че държа или да ми се извини, или просто на негова тема просто не ща да го чуя", бе категоричен Бойко Борисов.

Според Румен Петков информацията за нарушенията на Валентин Димитров не е стигнала нито до тогавашния директор на НСБОП Валентин Петров, нито по-нагоре. Но работата по сигнала е възобновена от Дирекцията на полицията едва преди няколко месеца. На първия етап е работено, но не по правилния начин, смята Петков.

Бившият главен секретар обяви, че очаква президентът и главният прокурор да вземат отношение по спорния казус. Реакцията от Борис Велчев не закъсня: “Искам да помоля политиците и институциите да не намесват прокуратурата в каквито и да било междуличностни или други спорове.

Борис Велчев изрази учудване, че го търсят за арбитър във връзка с преписка от 2005 година. Обвинител номер едно уточни, че е разговарял два пъти с Бойко Борисов и че в двата случая кметът искал по-активна работа по казуса "Топлофикация".

Единственото вярно в нападките на Румен Петков е, че се казвам Красимир Младенов и че съм бил зам.-директор на НСБОП. Това каза за Би Ти Ви бившият началник от службата за борба с организираната престъпност и допълни, че очаква прокуратурата да изясни казуса, след което ще съди министъра на вътрешните работи за клевета.