Тодор Коларов, председател на Комисията по установяване на имущество придобито от престъпна дейност. Коларов заема поста от около три месеца, когато предшният председател проф. Стоян Кушлев бе освободен заради скандалите с високата си заплата и роднинските назначения в комисията.

На въпрос каква заплата получава Тодор Коларов отговори, че тя възлиза на 3 434 лева. По думите му това е една от най-ниските заплати в петчленната комисия, където има заплати и от малко под и малко над 5000 лева. Той обясни, че двама от членовете на комисията не са се съобразили с решението, което самите те са взели - за поставяне на таван на допълнителното брутно възнаграждение за прослужено време.

"И в последния доклад на Еврокомисията се коментират резултатите от дейността на комисията досега и те са наречени "скромни". Всъщност Еврокомисията изрично споменава април 2011 като момент, от който се посочва какви ще са реформите в Комисията по установяване на имущество придобито от престъпна дейност и как ще се подобри работата й", каза още Тодор Коларов. по думите му в момента в комисията работят около 160 човека. Председателят й заяви, че са били освободени служителите, които нямат пряко отношение към ефективността на работата и се назначават нови, които ще помогнат за по-доброто й функциониране.

На въпрос дали са били освободени и роднините на бившия председател Коларов отговори, че няма основание за отстраняване на служители на база роднинство с някого. Той обясни, че ако бъде използван такъв мотив за освобождаването на някого от даден пост, то той би могъл да потърси правата си в съда.

Коларов коментира и законовите промени, предложени от правосъдния министър Маргарита Попова, но отхвърлени от мнозинството в парламента, които предвиждаха конфискация на имущество да могат да стават и без влязла в сила присъда, в случай че дадено лице не може да докаже произхода на доходите си. Председателят на комисията заяви, че такива мерки се прилагат в много европейски държави и вършат работа.