Бившият зам. външен министър от кабинета "Станишев" Феим Чаушев пренощува в ареста на Пето столично РУ на МВР, пише "Труд". На сутринта получи диабетна криза, вдигна кръвно и бе откаран в МВР болница. Следобед лекарите прецениха, че състоянието му е нормализирано и той бе върнат в сградата на СДВР. Софийската районна прокуратура му повдигна обвинение за съдействие при предаване на откуп за откраднат автомобил и го остави за 72 часа зад решетките.

"24 часа" акцентира върху изказване на вътрешния министър Цветан Цветанов по повода. Според него е притеснително, че такъв високопоставен служител от държавната администрация е участвал в подобно посредничество, без да е потърсил органите на реда, за да се документира престъпната дейност на тези лица. Димитър Машов, шеф на "Автокражби" в СДВР, уточнява пред "24 часа", че колата е открадната много професионално, със сигурност от добър автокрадец. Не е изключено да е изнесена вече зад граница.

Четвърти случай на смърт в родилното отделение в Горна Оряховица разследва Великотърновската окръжна прокуратура, отбелязва "Труд", позовавайки се на говорителя Румяна Ирманова. Новородено момченце е починало на 7 януари 2009 г.

Върховният административен съд взе решение, с което осъди ексшефът на столичната топлофикация Валентин Димитров да заплати над 1,4 млн. лева данъци, съобщава "Монитор". Магистратите за втори път потвърдиха ревизионния акт на Националната агенция за приходите, който Димитров атакува. Според тях НАП правилно настоява Димитров да плати 853 330 лева недеклариран и невнесен данък за периода 2000-2005 година и 563 693 лева лихви върху тях.

"Сваляме акциз или скорост", е водещото заглавие за "Труд". Правителството да настоява в Брюксел за отпадане на минималното ниво на акцизите за горивата. Това предложи съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин Димитров като мярка срещу драстичното поскъпване на петрола. Увеличението му влече след себе си скок в
цените на всички стоки. От ГЕРБ излязоха с контрапредложение - да се ограничи скоростта на автомобилите извън градовете, както направиха в Испания.

Хиляди софиянци вероятно са със сгрешени местни данъци, но общината продължава да отказва всякакви обяснения по скандала, извежда на първа страница "Сега". Това показа опит на изданието да установи какви са последиците от презонирането на столичните райони. След поредица от сигнали за необясними сметки "Местни
данъци и такси" на Столичната община, на чието подчинение са всички териториални служби, призна, че е възможно налозите на много столичани да са грешно изчислени. От дирекцията категорично заявиха: "Никъде не трябва да има по-високо увеличение от 50 процента спрямо миналата година". Сред предоставените от "Сега" случаи обаче има и увеличение до сто процента.

Темата на "Труд" стряска със заглавие: "Лекари подценяват случаи, умират деца". Тридесет и една лекарски грешки хваща само за година Изпълнителната агенция "Медицински одит", по-позната сред пациентите като медицинската ДАНС. Над една трета от тях сазавършили със смърт. За жалост в повечето случаи жертвите са деца. А според черния доклад става въпрос за сериозно подценяване на ситуациите. Медицинската ДАНС заработи в средата на февруари м.г. и до края на 2010-а подадените жалби на пострадали от системата българи стигнаха 553. А само през първите два месеца на тази година те вече са 300. Най-голям процент от жалбите през 2010-а са срещу лошо качество на лечение.