Всеки от нас се намира на определен етап в живота си. Понякога понасяме повече удари, за които не сме готови и които ни отклоняват от посоката ни.

Дори и най-силният и успешен човек може да я загуби. Осъзнаването обаче е началото, което търсим. Смелостта да се доверим на някого, за да опознаем света си, също. Има моменти, в които просто се нуждаем от подкрепа и от човек, който да повярва в нас и във възможностите ни.

Снимка: Андрей Рашев

Тя го прави. Д-р Юлика Новкова е бизнес психолог и треньор, но в рубриката ни „Жените на България“ е просто Джулс, която разказва за себе си, за работата си и с думите и поведението си ни показва частица от своята същност.

Коя е Джулс? Ами д-р Юлика Новкова?

Д-р Новкова има дългогодишен опит в работата с бизнес лидери. Тя им помага да управляват ефективно хората и процесите, така че да не стигат до професионално прегаряне и се стреми да им покаже, че могат да подобрят качеството си на живот, като се грижат повече за себе си.

Снимка: Андрей Рашев

Като бизнес психолог тя наблюдава огромния натиск, който оказват начинът на живот, професионалните ангажименти и липсата на баланс в ежедневието върху нейните клиенти.

Те са поставили цели пред себе си, които изискват от тях да бъдат продуктивни и ефективни. Често обаче се случва да стигнат до емоционално и физическо изтощение, да започнат да живеят сякаш по инерция и вместо да се развиват, в един момент просто да спрат.