Тя е човек на действието. Но преди всичко на постоянството. Казва, че ключът към успеха е да мислим дългосрочно и да сме отдадени на това, което правим, ако се стремим към промяна.

Тя е успяла да опознае себе си, да се балансира и желанието й е да достига до повече хора, които търсят осъзнатост и удовлетворение. Прави го чрез йогата. Но в никакъв случай не я налага като философия или начин на живот на другите.

Избрала е това за себе си. И така се чувства щастлива.

В Епизод 17 на рубриката „Жените на България“ ви срещаме със Стела Колева – жената, която вдъхва увереност, че всичко зависи от нас.

Историята й на преподавател по йога започва преди повече от 10 години. Тогава Стела е водила коренно различен начин на живот. Работила е в компания, грижела се е за дома и семейството си, вечеряла е като французите – задължително с чаша вино, пушела е цигари и стресът й е бил огромен.

Тогава тялото й започва да боледува и да й дава сигнали, че нещо не е наред. Стела ги е разбирала, но не е знаела как да се справи. Решава да предприеме драстични мерки и само за два месеца сменя работа, жилище, а също се обръща и към йогата, която е познавала преди онзи момент, но не е практикувала задълбочено.

Записва се на обучение в България, след което заминава за Тайланд, където се сертифицира като тай масаж терапевт и като йога инструктор, водена от желанието да помага на хора с физически проблеми.

„Йога като начин на живот е личен избор. Народопсихологията ни е такава, че не прилагаме традиционни практики от Индия, но винаги можем да се опитаме да извлечем полза от източната философия за да имаме здраво тяло и спокоен ум“, казва Стела, която се е посветила на това хората да бъдат по-осъзнати и удовлетворени, да намерят баланса и да поддържат чисти и хармонични отношения.