Тя гради имидж и репутация. И го прави вече 20 години. Тя е усмихнатото и красиво лице на една от най-големите телекомуникационни компании в България и владее едно от най-важните умения – способността да комуникира.

Снимка: Евгений Милов

Илияна Захариева е директор „Корпоративни комуникации“ в A1 и днес имаме честта да бъде наш специален гост в Епизод №10 на „Жените на България“.

Жена, спечелила доверието на милиони потребители, които използват услугите на компанията!

Казва, че да правиш PR е като да строиш тухлена стена – необходими са опит, търпение, вдъхновение, креативност, но и нещо много важно – любов към знанието, както и любопитство, за да бъдеш добър разказвач на истории.

Снимка: Евгений Милов

Някой би си помислил, че нейните са скучни, но всеки ден е вълнуващ за нея, защото живее в крак с най-съвременните технологии. Илияна обича работата си и вярва, че когато вложиш любов в това, което правиш, винаги можеш да завладееш публиката.

Самата тя предпочита да общува лично, защото и най-добрата технология няма предимствата, които имат разговорите на живо. И все пак, тайната на доброто общуване не е една – освен че трябва да покажем лично отношение, изключително важно е да умеем да слушаме.

Снимка: Евгений Милов

Професионалният ѝ път започва като журналист. Че има отношение и страст към словото обаче, разбира в гимназията. Чете и пише от дете, а с приятелите си играели на библиотекари. Когато настъпва времето за кандидатстване в университет, решава да последва съвета на учителката си по български език и да запише филология. И така завършва три филологически специалности.

Богатството на езика и общата ѝ култура допълват умението ѝ да разказва истории на потребителите. Някой би си помислил, че нейните истории са скучни, но Илияна вярва, че когато обичаш това, което правиш, имаш въображение и креативност, винаги можеш да намериш ъгъл, който да направи всяко послание интересно и завладяващо.

„Доколко ни завладяват историите, зависи и от нас разказвачите“, казва тя.