Тя обучава децата на правила, но не такива, които ги ограничават, а такива, които им дават свободата да се развиват в обществото. Тя ги учи, но също така е техен добър приятел. Със съвети и с усмивка, тя помага на най-малките да опознават света и да показват най-доброто от себе си.

Снимка: Евгений Милов

В епизод 30 на дигиталната поредица „Жените на България“ ви представяме Невена Басарова – жената, която учи децата на добри обноски. Тя е търпелива и вдъхновяваща и знае, че отношението и етикетът дават път и могат да отварят врати в живота.

А какво обуславя нейния път?

Всичко започва, когато става родител. Преди това е била амбициозна, млада жена, която иска да гради кариера в Правото. И го прави. Но когато става майка, разбира, че няма знания и умения да бъде най-добрата, а няма и кой да я научи на това.

Започва да търси книги, за да възпита сина си Алекс, но попада на стари издания, които не са актуални за времето ни.

„Отделях все повече внимание, установих, че това ми харесва, минах през поредица от обучения и така през 2015 г. Първа детска академия за добри обноски беше факт“, спомня си Невена.

Вече 7 години децата учат по една изключително успешна методология, но училището по етикет е преди всичко училище за живота.