Тази жена стига до сърцата ни през словото. Думите й могат да ни връщат назад във времето и да ни предават неговите послания. Самата тя се води от творческия си импулс и доверието, с което разчита знаците по своя път.

Снимка: Евгений Милов

В епизод 29 на дигиталната поредица „Жените на България“ ви представяме Виктория Бешлийска – писателката, която някога ни завеща книгата „Глина“, а сега ни подарява и романа „Сърце“, написан и продиктуван от гласа на нейното сърце

 „За да можеш да изпълниш мисията си на Земята, трябва да можеш да влизаш в тайната стаичка на сърцето си и да заключваш вратата. Това е мястото за молитва, за общение с Бога. Това е мястото, на което можеш да чуеш съзнанието си. Там можеш да посадиш надеждата и вярата, че каквото и да се случи, то ще е за твое добро.“

Снимка: Евгений Милов

Като пишещ човек, Виктория се отдава безрезервно на това, което прави. Всяка книга е възможност да преживее по различен начин себе си, тъй като словото претворява, пресъздава и проектира това, което предстои. 

С романа „Сърце“ тя се опитва да овладее начина, по който прилага словото, да го използва повече като символ. Това се случва и заради темата, която избира за втората си книга. В нея тя ни връща 800 години назад и ни разказва история, свързана с християнската мистика.