Служебният премиер Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с новата частна болница „Мама и аз“. Причината - да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение.

Решението на министър-председателя е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта, пишат от пресцентъра на МС.

Вчера от стенограма на Министерски съвет стана ясно, че всички институции са одобрили създаването на новата частна болница „Мама и аз“.

По точката е докладвал служебният министър на здравеопазването Галя Кондева, която е обявила, че проектът за строеж на болницата е преминал всички необходими процедури.

След остра реакция от страна на неправителствени организации, подкрепени от политически формации, срещу изграждането на болницата служебният премиер Димитър Главчев го отмени. Опасенията са, че частната болница ще погълне всички здравни специалисти, които са нужни за създаването на национална детска болница. 

Ден след като председателят на Обществения съвет за изграждане на Национална педиатрия проф. Иван Литвиненко каза в ефира на bTV, че служебният премиер не се е заел с важни проблеми като липсата на скенер в детската болница „Проф. Иван Митев“, днес Главчев е провел среща с него.  

По време на разговора им е станало ясно, че покупката на нов рентген е приключила и предстои да се финализира и тази за скенер.