Телефонът, популяризиран и от Би Ти Ви, на който можете да разкажете кога, къде и кой ви е поискал пари е 982 22 22 с кода на София.

На този етап не са получени сериозни сигнали за обвързаност на полицаи с криминалния контингент или друга по-крупна корупционна практика.

МВР - 109 служители
Общински служители - 97 служители
Министерство на правосъдието -72 служители
Министерство на финансите - 18 служители
Министерство на образованието -16 служители
Министерство на земеделието - 14 служители
Министерство на труда и социалната политика - 9 служители
МРРБ - 8 служители
МО - 6 служители
НАП - 3 служители
НОИ - 13 служители
Енергетика - 4 служители
Държавна администрация - 2 служители

За двайсет дни хората са се оплакали най-вече от полицаите, общинските служители и чиновниците от министерството на правосъдието. следват ги митничарите, данъчните и преподавателите в университетите, отчитат от инспектората на МВР, където се записват сигналите.

КАТ е най-споменаваната служба в МВР, когато става въпрос за рушвети. По този повод инспекторатът на министерството е провел проверка за лоялността на пътните полицаи по най-натоварените пътища на страната.

Мнимите шофьори - нарушители са спрени седем пъти заради неспазване на правилника. Без да знаят, че говорят с колеги, пет пъти катаджиите си поискали и взели пари. Само два пъти спазили закона. Други 19 полицейски екипа не са си изпълнили законовите задължения при явно нарушение, но не са взели пари. Останалите сигнали за работата на службите в МВР засягат всички служби в МВР.

Има и по-сериозни случаи, но те са около 4 за година.

В сдружението "Журналисти срещу корупцията" са получени близо 50 сигнала, от които експерти намират реални данни за корупция в 26 от тях. Повечето са за съдебни решения, при които има съмнения за взети пари, корупционни практики в общините и плащане на изпити в университетите.