Необичайно явление беше заснето от охранителна камера в Исперих. Местните хора вече говорят за НЛО. На няколко пъти през последните седмици алармата в автомивка се задействала през нощта. Пристигналите на място служители от СОТ обаче установили, че никой не е опитвал да влезе в сградата. Поставили камери. И още първата сутрин всички били изненадани.

"Нещо мърдало през нощта в 2 без 15. Пуснах записа и се вижда как една бяла светеща фигура минава през мивката точно за 10 секунди и излиза през стената, влиза през стената и излиза през стената”, разказа Ростислав Енчев, собственик на автомивката.

Фигурата е елипсовидна, дълга около 20 сантиметра. Любопитните кадри стават хит в града. Обсъжданите версии са от прилепи, през крадци, до НЛО.

"За извънземни не, значи прилеп по вероятно да е, но извънземни, ама светят ли прилепите, казах не мога да кажа повече по въпроса, аз си отговарям за моята работа”, каза Петър Петров от охранителна фирма.

Що е то попитахме и колегата Борислав Лазаров, автор на поредица документални филми за мистериите и НЛО.

„Обектът, който лети, наистина е НЛО, защото не знаем какво представлява. Но мисля, че е доста малък за да има в него живи същества, които да управляват тази летяща чиния. Има много подобни клипове в интернет. Но не трябва да забравяме, че охранителните камери не са толкова чувствителни - към светлина, и други фактори и образите заснети с нормална камера са много по-различни от тези заснети с охранителна”, каза Борислав Лазаров.

Все пак такива клипове трябва да се изследват. В случай, че извънземните в Исперих са факт, собственикът на автомивката не се притеснява от новия си служител, очаква дори да му донесе късмет.