Част от разпространените записи на Ваньо Танов може да са направени извън законовото му подслушване и тази версия се проверява от разследващите. Това каза главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет. Велчев допълни, че следващата седмица се чака експертиза от БАН за изтеклите записи, както и дали става дума за СРС-та, откъде са изтекли и дали са манипулирани.

Главният прокурор каза още, че Ваньо Танов е бил подслушван, но след като нямало данни за престъпление, контролирането на телефона му е било спряно предсрочно. Според източници на bTV  в част от записите се говори за събития, които са се случили след края на подслушването, което говори за незаконно записване.

“Разговорите са няколко на брой в част от тях няма подозрения относно тяхното съдържание. В други бяха изказани такива подозрения и ние си дадохме сметка, че обществото очаква отговори и затова и сега се провеждат следствени действия. Ние искаме да проверим на какво основание е била ревизията в Леденика, имало е натиск и осуетявания. Но на този етап не мога да съобщя подробности”, каза Велчев.

Прокуратурата не може да търси отговорност от фирмите, които не плащат на работниците си. С това становище Софийската районна прокуратура е върнала на Главната инспекция по труда сигнала за 11 фирми, които бяха обявени като най-некоректни спрямо служителите си. Според прокуратурата тя не е компетентна да се произнася за нарушения на трудовото законодателство, а именно това е работата на инспекцията по труда. Още повече, че в сигнала не е имало конкретни данни за извършени престъпления.