Златното сечение е не само математическо понятие. То е символ за красота, хармония и съвършенство. За т.нар. „божествена пропорция“ пише още Леонардно да Винчи и неговата формула се прилага и до днес.

Тя не е математик, но познава отлично чертите на красотата. За нея тя е въпрос на вкус, но и на поддръжка.

В епизод 34 на дигиталната поредица "Жените на България" ви представяме ви д-р Анелия Здравкова – един от най-добрите и утвърдени дерматолози у нас.

Желанието й да помага на хората да бъдат по-уверени в себе си е водещо през целия й житейски и професионален път. Тя разбира жертвата за красотата, знае нейната цена, но също вярва, че промяната във външния вид може да промени нагласата ни към живота – може да ни направи по-щастливи и по-смели в постигането на мечтите ни. 

Да бъде лекар е нейна сбъдната мечта. Като дете тя получава тежка кожна екзема, след която решава да учи Медицина, а дерматологията е съвсем естествен избор. Във времето, в което завършва специалността, условията у нас се още не са били достатъчно добри, но днес естетичната медицина се развива с бурни темпове – както казва д-р Здравкова, тя е на световно ниво.

Тенденцията през последните години е да изглеждаме по-естествено – това са очакванията и на пациентите ми“, казва лекарката.

Какво искат жените?

Дамите очакват да изглеждат по-млади, когато се подлагат на различни процедури. Всяко лице обаче е индивидуално. Има жени, които искат сериозни промени, но те няма как да се реализират.