Пускат движението по магистрала „Струма“ за всички превозни средства тази вечер. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Става дума за участъка при 16-ия км на автомагистралата в посока София. 

Снимка: АПИ

 

Движението се отбиваше по обходни маршрути заради свличането на подпорна стена през уикенда. 

„Екипите работиха с максимална мобилизация, за да се пусне движението за столицата в две ленти и шофьорите да пътуват без ограничения за предстоящите почивни дни за Великден и Гергьовден“, съобщават от пътната агенция. 

Снимка: АПИ

В неделя, 28 април, веднага след авариране на подпорната стена са предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа, направени са отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

Предстои да бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София.

Снимка: АПИ

Целта е дейностите да се изпълнят в настоящия строителен сезон.

Началото на голямото пътуване за празниците започна вчера. Близо 1 милион българи се очаква да тръгнат на път, показват данни на Института за анализи и оценки в туризма.

Засилени са мерките за сигурност по пътищата у нас преди предстоящите почивни дни. Движението по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ е най-натоварено. Въведени са ограничения за тежкотоварните автомобили.