Подписка срещу постоянни аварии на водопреносната мрежа започват жителите на поморийското село Горица. Хората казват, че водата в домовете им спира всекидневно.

Защо и какво още ще предприемат хората, които са без вода всеки ден?

По думите на жителите на селото проблемът е започнал преди десетина дни. Два дни водата е била спряна изцяло. От онзи момент до сега спира всеки ден от 23:00 ч. вечерта до 7:00 ч. сутринта. През деня също има прекъсвания. Според тях проблемът е много сериозен и трябва да се вземат сериозни мерки.

„Без вода всеки е като с вързани ръце. Не можем да предвидим кога да се изкъпем. Не можем пералня да пуснем. В безизходица сме“, каза пред bTV Роси Тодорова, управител на Домът за пълнолетни лица с физически увреждания в селото.

„Не можем да си измием очите, да не говорим за къпане, за пране. Не може да се ползва пералня, бойлер. От Гергьовден помпите не работят. Не знаем каква е причината, но селото няма вода“, обясняват още събралите се на площада на село Горица недоволни хора.

По думите на кметът на селото Тончо Киров проблемът е в стара помпа, която вече е подменена.

Снимка: bTV

„Ние от доста време искаме да сменим тези помпи, защото започнаха да създават проблеми. Нещата са така уредени, че когато едната помпа не работи, трябва да се включи другата. Но тя не е включена“, каза кметът.

„Проблемът не е решен. Всички ме питат кога ще дойде водата, но аз нямам как да кажа, щом и от ВИК не могат да ми кажат. При това често спиране на водата, има едно постоянно изпразване и пълнене на тръбите, заради това има улици, които са разкопани, като че ли сме в Украйна“, добави още Тончо Киров.

Жителите на селото твърдят, че каналите още преди 60 години са изкопани на ръка, а тръбите трябва спешно да бъдат подменени.

Снимка: bTV

„Не можем да си изперем дрехите. Имаме малки деца. Не можем да се изкъпем. Това не е нормално. Живеем в 21 век“, добави друга жителка на село Горица.