Масов бой е станал в центъра на Габрово. Има пострадали. 

Сбиването се е случило в градинка, известна като „градинката с мечката“, и е регистрирано късно снощи, съобщава БТА, като се позовава на ОДМВР - Габрово.

От полицията посочват, че по случая се работи. Детайли ще бъдат изнесени на по-късен етап. Засега е известно само, че сблъскът е бил на етническа основа.

Преди дни масов бой в дискотека с бухалки и железни пръти завърши с четирима пострадали. Случаят е от 2 ч. през нощта в неделя в село Български извор, община Тетевен, област Ловеч.

Пострадалите са на възраст между 18 г. и 26 г. от различни населени места в района.

Снимка: btvnovinite.bg

Пред bTV потърпевшите разказаха, че малко след 2 ч. в неделя, когато са плащали сметката си, са нападнати от група мъже, доведена от кмета на с. Галата - Младен Младенов.

„Дойде собственичката на заведението, за да си платим сметката. Навън ни чакаха 50 души от село Галата да ни пребият, така ми написаха в Месинджър. Ние стоим в дискотеката, запалиха лампите. Младен Младенов само им махна с ръка и влязоха в дискотеката 30 души с палки и винкели“, разказа пред bTV Свилен, един от пострадалите.

Снимка: btvnovinite.bg

Версията на кмета на с. Галата е съвсем различна. Младен Младенов е категоричен, че в бой не е участвал. Той показа разпечатки от заплахи в социалните мрежи, заради които е сигнализирал органите на реда.

„Познаваме се с управителката и ѝ казах, виждам, че тия момчета са много буйствени. За да не стане скандал, тя спря музиката, светна лампите, каза да излизат навън, излязох и дотам“, твърди Младенов.

От полицията съобщиха, че има един задържан за сбиването, който е от с. Галата. Оттам допълниха, че се извършва проверка и работата по случая продължава. Материалите по случая ще бъдат докладвани на прокуратурата.