Тя е със златистооранжеви коси, които отразяват октомврийското слънце по улиците на София. Родена е с изгрева на първи юли и с името Юлиана, но от години възприема себе си като Джули. Така я наричат всички още от английската гимназия и истината е, че на нея й отива. 

Снимка: Евгений Милов

Казва, че е градско момиче, израснало през 90-те години, с безгрижно и щастливо детство и усмивката си пази още оттогава. А детето вижда и преотркива в деветгодишната си дъщеря Франки, която е нейното вдъхновение и смисъл. 

Снимка: Джули Лепоева, личен архив

В “Жените на България” ви запознавам с Джули Лепоева и нейния пъстър свят. Тя ни посреща в дома си в една от първите есенни сутрини, при това с топло кафе, усмивка и стил който ни грабва завинаги.  

Снимка: Евгений Милов

За поредицата ни Джули е избрала широк панталон в нежен розов цвят, сив елек, свеж и приятен ежедневен грим и много, ама много бижута. Бързо разбираме, че трудно ще я видим на висок ток, в костюм или с визия от корпоративния свят. 

“Важно е да се чувствам добре в кожата си, да бъда уверена и да следвам собствения си стил. Това значи да нося широки дънки, кецове, тениски и бижута”, казва Джули.  

А домът й е цветен и светъл - също като нея. Усещаме и живота в него, който му придават хората - близките и приятелите на Джули. Няма как да не обърнем внимание и на почерка й, скрит в изкуството.  

На стените са закачени портрети и послания, на масата в хола са запалени ароматни свещи, а духът на стаята се крие в библиотеката с богат избор от книги. Във всичко това Джули намира уют и топлота.  

Снимка: Джули Лепоева, личен архив

Виждаме и отворен лаптоп, което ни подсказва, че сме прекъснали творческия й процес. Каталозите и изданията навсякъде в дома й пък говорят достатъчно за професионалните й интереси.  

Снимка: Джули Лепоева, личен архив

Джули работи в сферата на маркетинга повече от 16 години. В 11 от тях развива успешно един от най-търсени брандове за бижута в света. Ето защо не бива да ни изненадва  страстта й към аксесоарите, които избира и съчетава сама.  

Денят й започва най-късно в 6 сутринта. Задължително си оставя час, в който да бъде насаме със себе си и мислите си, да си направи първото кафе и да прегледа графика и ангажиментите си. За нея няма работно време.  

Снимка: Евгений Милов

“Креативността на се случва между 10 и 18 ч.”, казва Джули.  

Колкото до прфесионалния й път - майка й изиграва ключовата роля в избора й да учи икономика и на един етап от следването си да се запознае с маркетинга като наука.  

“За човек като мен сухата материя беше непоносима, но осъзнавам, че всичко, което съм правила досега, следва своя естествен ход. Не съм търсила нищо. То е било написано за мен”, споделя Джули.  

Призванието си намира именно в маркетинга. В него и гори - в проектите, в динамиката и в идеите. Още по-отдадена я прави и тайната на добрия маркетинг, която вече е усвоила.  

Снимка: Джули Лепоева, личен архив

“Хората. Трябва да умеем да ги чуваме, да разбираме желанията им, защото те са вдъхновението за маркетолога”, кагеорична е Лепоева.  

Колкото и да обича професията си обаче любимата роля на Джули е да бъде майка на Франки, от която всеки ден учи по нещо ново за живота и света.  

Снимка: Джули Лепоева, личен архив

“Дъщеря ми е моята сила. Тя ми дава лекотата да преминавам през моменти, на които някога съм отдавала твърде голямо значение”, казва тя.  

Като родител и майка пък се опитва да й предаде вярата, че семейството е най-важно, защото то остава, независимо от всичко, което се случва. Не пропуска и урока, който да я превърне в дама след време.  

Снимка: Джули Лепоева, личен архив

“В желанието си да бъдем силни понякога жените забравяме да бъдем дами”, казва Джули.  

Снимка: Джули Лепоева, личен архив

Забравя и тя. Но винаги си припомня, че е благодарна за всичко, което има - за Франки, за любящия и подкрепящ мъж до нея, за чудесата, които постигат заедно, за пълнотата на дома и за шанса да бъде щастлива.