Тя е модел, актриса и майка. Освен, че е едно от най-красивите лица на съвременното българско кино, тя е и сред най-известните ни и успешните модели.

Казва, че никога не си е поставяла конкретни цели. Вярва, че всеки има крайна точка, до която трябва да стигне. Може би понякога избира по-дългия и труден път, но знае, че е по-добре да го извърви сама.

Тя е постигнала не малко успехи, но най-големият се казва Борил. Представяме ви Диляна Попова – жената, която има различни роли, но най-любимата й е тази на майката. 

Диляна изпълнява и главната роля в епизод 35 на дигиталната поредица „Жените на България“.

Тя е изключително мила, скромна и естествена. Това е впечатлението, което оставя у нас още при първа среща, а работата с нея е истинско удоволствие.

С нея беше и голямата й любов – Борил, който прояви търпение през целия снимачен процес. Освен това прояви интерес да застане пред камерата ни и да ни каже какво го вълнува, какво обича да прави и за какво мечтае.

Връзката между тях е истинска и силна, въпреки че Диляна има множество ангажименти, заради които често й се налага да се разделят.

Самата тя никога не се е вслушвала в съвети, дори на родителите й и се опитва да дава свобода на Борил, но си дава сметка, че този подход не винаги е правилният, тъй като децата имат нужда от рамки, а свободата на избор може да бъде в тежест за тях.

Вълнува ме всичко онова, което вълнува него. Той се потапя в други светове, които са непознати за мен, но му дават много“, казва Диляна.

 

Борил отдавна знае, че родителите му са известни и расте с публичността за тях, но майка му се старае да показва, че това по никакъв начин не ги прави по-специални. Скромност и доброта – това са качествата, които държи да възпита у него.

За себе си твърди, че се опитва да разбира хората, да влиза в техните обувки, защото винаги имаме избор кого да допускаме в живота си, но не можем да осъждаме някого заради същността му. Споделя и че не умее да затваря страници в живота си – трудно се разделя с някого и не слага точка на отношенията.

Още един ценен урок, който е научила, е да не се връща към миналото, което не може да промени така или иначе. За това й помага и най-близкият й кръг от хора, приятелите й, които са неин коректив и не допускат да се отклони от пътя си.

 

Диляна е силна, но и емоционална. Обича и плаче на филми, чиито сюжети се обединяват около някого или нещо, около кауза, която би ни сближила като хора. Страхува се, че сме поели в грешната посока като общество и ценностите, които ни изграждат, са започнали да се губят.

Свободата и правото на избор са най-важното, с което идваме на този свят. Всеки е герой в личната си история, която може и да е невидима за околните, но ние решаваме как да изпълним главната роля“, казва актрисата.

Не можем да пропуснем и детайла, че снимаме нея и Борил броени дни преди КоледаЗа Диляна това е празникът, който ни връща към детството, който ни събира с любимите хора и ни дава семеен уют, но също ни напомня да вярваме в чудеса.

Вярвам в чудесата – това ме кара да се чувствам спокойна и да не изпитвам страх. Страховете са един голям стоп за мечтите, ако им се отдадеш“, споделя тя.

И допълва - сами решаваме дали и в какво да вярваме – вълшебство има за всеки.