Тя е изпълнителен директор на комуникационна компания. Любознателна е, обича да учи нови неща и да експериментира. Рекламата е нейна сила, но голямата й страст е кулинарията, която развива от дете.

Освен, че си подарява готварски курсове, тя решава да облече хобито си със знания, които вече прилага в пекарната на дъщеря си - Gevrek Bagels Sofia.

Снимка: Андрей Рашев
Представяме ви Иванка и Калина Кючукови – майка и дъщеря, които се допълват идеално в живота и в бизнеса.

Въпреки че е изключително млада, Калина е двигател на идеята за малка семейна пекарна за бейгъли, в която влага много усилия, творчество и емоции. Иванка пък я подкрепя безрезервно и дори да се критикуват понякога, те гледат в една посока и вярват в общия успех.

Иванка и Калина са специалните героини в епизод 33 на дигиталната поредица „Жените на България“.

 
Снимка: Андрей Рашев

Иванка е живяла, учила и работила в Германия, Австрия и Италия. Познава културите, традициите и обичаите на тези страни, но коренът я връща обратно в България.

В родината на пицата у нея се събужда интерес към мобилните технологии, а по-късно и към медийната среда, но рекламата е логическият завършек на всичко.

Откакто съм в света на рекламата, видях цялата картина за бизнеса“, разказва Иванка.

Тя не крие, че е ненаситна за знания, за нови начинания и затова учи постоянно. Споделя, че е възпитана да търси не само професионално знание, а да се развива във всички сфери на живота.

 

Снимка: Андрей Рашев
Споделя, че още от дете се върти около котлона на баби и лели. Първата й записана рецепта е от времето, когато е на 8. Още си я пази, приготвя я и дори се радва на детския почерк и правописните грешки.

От тази възраст също започва да колекционира готварски книги заради баща й, който е пътувал често в командировки, и се е връщал с такива подаръци. Това й остава традиция и до днес – когато посещава ново място, си купува местната готварска книга и задължително опитва местните кухня и вино.

Традициите, обичаите и семейните празници са много важни за мен. Стремя се да възпитавам и децата си в същия дух“, казва Иванка.

Снимка: Андрей Рашев
С времето развива и страстта си към готвенето. Мечтата й да си има свое малко, кулинарно място, в което да прави италианска прясна паста, точена на ръка, я води в Болоня, където записва професионална академия.

Това пък й дава тласък хобито й да се развие като знания и умения. В годините на Ковид пандемията тя записва и магистратура по Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти. 

Освен света на рекламата и кухнята обаче има свят на семейството, децата и приятелите. А големият успех на Иванка са двете й деца.