Седми човек от евролистата на "България без цензура", структурите в Смолян, Девин и Доспат, както и представители на Гражданско сдружение СИЛА напускат партията на Николай Бареков, предаде БТА.

В пресклуба на агенция Хари Гарабедян, досегашен градски председател на организацията в Пловдив и бивш кандидат за евродепутат, бившият заместник-председател на ББЦ Ангел Славчев и Борислав Райчев, председател на СИЛА обявиха причините за решението - липса на каузи, на борба с монополите и едноличното взимане на решенията в партията.

„Не се толерира присъствието ни в партията, не одобряваме и коалиция с Христо Ковачки”, обясни още Борислав Райчев, председател на СИЛА.

Напускащите партията на Николай Бареков не са съгласни и с обявените намерения за блокада на българо-турската граница от 1 октомври до вота, за да не се допускат автобуси с избиратели от южната ни съседка.

„Не е това начинът да се реши проблемът с турските секции, това е популизъм”, коментира световният шампион в ММА сериите Станислав Недков-Стъки, който също се разграничи от Николай Бареков.

„От Пловдив ще бъде изпратен един автобус за блокада на границата, без решение на Националния съвет на партията и допитване до градското ръководство, просто се спуска отгоре”, добави Хари Гарабедян, който също напуска ББЦ.

Отцепниците от ББЦ обявиха, че след изборите ще решат дали да останат в политиката.

Партията на Бареков мина през серия от трусове през последните месеци. Първо с „кърваво писмо” напусна зам.-председателят Ангел Славчев, заедно с част от местните структури. Той обвини бившия журналист в зависимост от Делян Пеевски.

След това ВМРО излезе от коалицията и се съюзи с НФСБ, а неотдавна Калина Крумова обяви, че ще продължи каузата на „Евромайки” извън ББЦ.

Партията: това е тъпа и грандиозна манипулация

Това е най-тъпата и грандиозна манипулация на Борисов и неговите приятели, които използват откровени аутсайдери, които не са нито членове, нито фактори в „България без цензура“, за да демонстрират с обиди и клевети ужким разпада на партията. По този начин от ББЦ коментираха пресконференцията.

Структурите на партията са здрави, листите за изборите са цели, а снощи хиляди пловдивчани посрещнаха Николай Бареков в родния му град, уверяват от ББЦ.

"Във връзка с изказванията на бившия пловдивски активист Хайк Гарабедян, структурата на ББЦ в Пловдив, председателят Мартин Иванов и неговият заместник Дяко Дяков заявяват с облекчение, че вече няма нужда да наблюдават как господина неуспешно се налага като лидер в областта", пишат от "България без цензура", като допълват, че те така или иначе щели да се разделят с Гарабедян след изборите.

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация