Все още емоцията е толкова силна, че не съм имала време да се отдам на чувствата си. Обстановката е позната, но и много по-различна.

Така парламентарният председател на 43-законодателен орган Цецка Цачева от ГЕРБ отговори на въпроса на bTV „как се чувства” при завръщането си кабинета на шефа на Народното събрание.

Цачева уточни, че все още не е проверявала чекмеджетата в кабинета, в търсене на нещо „в наследство” от Михаил Миков, който командваше предишния парламент.

„Има добра традиция между различните председатели на НС – той мие оставил кабинета”, зави Цецка Цачева на репортерското настояване оставил ли е нещо социалистът.

Стремяла се е да спазва добрите практики от предшествениците, от всеки председател има какво да се научи, ще има приемственост в Народното събрание, увери тя.

От думите на Цачева стана ясно, че тя няма да търси някакви специални интериорни решения за кабинета си, а уют след многото папки и документи, които ще затрепват бюрото ѝ, ще внесе със семейни снимки.

Цецка Цачева уточни, че не се сърди на лидера си Бойко Борисов, който предложи председателското кресло на Михаил Миков в търсене на ангажираност от страна на БСП за бъдещето управление. „Когато е налице сложна политическа конфигурация, големият политик трябва да търси различни варианти за стабилизиране на държавата. За нас от ГЕРБ и на Бойко Борисов  това минаваше през ангажиране на втората по големина парламентарна група”, заяви Цачева.

Тя се опита да види положителния ефект от „пъстротата” в Народното събрание. „С осем парламентарни групи картината е пъстра, но пък това може да създаде нови възможности за мнозинства ад хок”, заяви Цачева.

С надежда да не се стига до персонални сблъсъци, но и със съзнанието, че искри прехвърчат между отделните Народни представители, Цачева обяви, че се е сложило началото на „нов вид общуване” между политическите сили.

Къде ще бъде настанен първият независими депутат в новия парламент, колко са шаловете на патриотката Карастоянова и кои законотворци си вързаха „пионерски връзки” вижте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!