Хора, които започнаха от нулата и убеждаваха другите в политическите ни идеи и бъдеще, и понасяха негативи през месеците назад, сега останаха пълнеж в списъците за сметка на новодошлите „ партньори“. Това констатира председателят на „Евромайки” Калина Крумова в открито писмо, с което обявява, че напуска „България без цензура”.

Като отчита, че раздялата с коалиционния партньор ВМРО и разместването на структурите вътре в ББЦ (напускането на Ангел Славчев и някои местни организации), Крумова посочва, че решението за възможно разширяване на коалицията, от юни „надали предполагаше особено широките размери на същата, на която сме свидетели днес”.

„Нямам идея какъв е приноса на ЛИДЕР в тази коалиция. Вероятно няма и да се изясни, но имам представа, виждам и чувам какво и колко губим от същото това обединение. Да, прекрасно е да спечелим миньорите, но едно е да ги спечелиш по убеждения, друго- през работодател”, категорична е бившата журналистка, която допълва, че част от другите присъединили се към ББЦ имат избиратели „единствено сред роднините, и, евентуално, колеги и познати”.

Има много победи, които са по-страшни от поражението. Усещането ми е, че сме се запътили към една точно такава. Пирова. (...) Не желая повече да играя рамо до рамо с хора, готови да минат през трупове по пътя към целите си”, допълва тя.

Крумова се изказва критично и за единственото избираемо кандидат-депутатско място, дадено на „Евромайки” – в Ловеч, където тя в водач на листа: „Това ли би било представителството на „ Евромайки“ в бъдещото Народно събрание? Щом съм само аз, без да се ценят усилията и постиженията на организацията като цяло- не, благодаря”.

Рокада

Оттегляме кандидатурата на Калина Крумова като водач на листата на „България без цензура“ в 11-ти МИР Ловеч и на нейно място за водач подкрепяме главният юрисконсулт на ББЦ Десислава Балабанова, съобщиха от ББЦ.

Те интерпретират думите на бившата водеща по следния начин: "В емоционално писмо г-жа Крумова заявява, че изпитва напрежение от тежката предизборна кампания и не е подготвена за трудната битка, която води в Ловеч".