Граждански комитет „Столипиново" номинира Делян Пеевски за кандидат на ДПС от гражданската квота за изборите на 5 октомври, предаде БГНЕС, цитирайки лидера на сдружението в ромския квартал Асен Колев.

150 души вече са се включили в подписката, която продължава да се събира и ще бъде внесена в централата на ДПС в София в понеделник, информира инициаторът. Централата на ДПС обаче събира номинации за партийните листи по места до 15 август.

По думите му, жителите на „Столипиново” „настояват в парламента да влязат хора, които наистина знаят какво става в квартала, познават обстановката, хората и ще променят политиката". Местните обаче не могат да разкажат кога Пеевски е посещавал квартала им.

„Българите може много да го мразят, но ние си го обичаме. Той е успял бизнесмен, депесар и политик”, коментира пред БГНЕС Яшар Асан, общински съветник от ДПС.

Ден преди изборите на 25 май bTV показа как празнуват абитуриентите в родопския град Сърница – кувертите за тържеството им бяха поети от кандидатът за евродепутат от ДПС Делян Пеевски. Как празнуваха в Сърница можете да си припомните в това видео:

Бившият депутат от ДПС от 41-то и 42-то Народно събрание вече е в надпреварата за депутатски мандат, след като преди 10 дни получи номинации от всичките девет общински организации на ДПС в област Пазарджик.

Той получи подкрепа от много от местните структури на партията и преди изборите за Европейски парламент. Пеевски дори спечели място в ЕП, но впоследствие се отказа от него, преотстъпвайки го на бившия екоминистър Искра Михайлова.

Избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС на 14 юни 2013 г. беше най-скандалният ход на новоизбрания парламент с мнозинство на БСП и ДПС. Въпреки че не остана на поста, името на депутата беляза управлението, приключило предсрочно малко повече от година по-късно след най-многобройните и продължителни граждански протести в новата история на България.

Ключови факти от биографията на Делян Пеевски можете да си припомните в неговия видеопортрет, подготвен за изборите на 25 май:

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация