Партията на българските жени влезе в коалиция „България без цензура“. Тя е петата формация в съюза, която застава до Николай Бареков за предстоящите парламентарни избори през октомври. Това съобщи официалният сайт на бившия телевизионен водещ и кандидат премиер Николай Бареков в четвъртък.

Партията на българските жени винаги се е определяла в център-дясно и за мен „България без цензура“ е новата коалиция, която може да замести някогашното СДС, обяви лидерката на партията на жените Весела Драганова.

„Почти нищо не остана от тогавашното дясно, а в това дясно в момента има голяма празнина. В ББЦ открих хора, които наистина искат да работят за България – това, което иска и ПБЖ“, коментира тя.

Партията на българските жени участва в управлението на страната, тъй като бе партньор на НДСВ в мандата на Симеон Сакскобурготски, а Весела Драганова бе депутат от управляващото мнозинство. Нещо повече Партията на българскиге жени дори беше мандатоносителят на кабинета на НДСВ заедно с формацията на Тошо Пейков "Оборище".  Дганова и рейков дори прибраха и солидна държавна субсидия, която се дължеше на НДСВ.

Партията на българските жени се присъединява към Бареков слез като същото стори формацията ЛИДЕР, която е близка до енергийния бос Христо Ковачки. Преди това от коалицията ББЦ си тръгна МВРО и редица други малки формирования.

От съобщението, разпространено от ББЦ, става ясно, че Драганова очаква и други десни партии да се присъединят към съюза, защото той е голямото формирование на дясномислещите хора. „Нужно е да бъде сформирано в НС работещо мнозинство, не изкуствено събрано, а идеологически. В Реформаторския блок ситуацията е по-скована, нищо не се случва отвън навътре“, посочи лидерката.

Драганова е категорична, че идеите на ПБЖ и тези на „Евромайки“ напълно се припокриват в грижата за майките, децата, семействата и социално-слабите. Вярвам, че ще имаме възможност заедно да работим в тези насоки в следващия парламент, защото чистите намерения и хъсът, който имат тези млади хора ми дават увереност, че това ще се случи“, каза Драганова и обяви, че до дни се включва в обиколките из страната на коалиционните партньори за срещи със симпатизанти и граждани.

„Ролята на българката и жената като цяло винаги е с радост мога да определя влизането на ПБЖ в коалицията като изключително добър сигнал. Смятам, че тази симбиоза би могла да даде отлични резултати не само на предстоящите парламентарни избори, а и на съвместната ни работа след това“, коментира председателката на женската организация на ББЦ „Евромайки“ Калина Крумова.

 

  • Радан Кънев готов за премиер
  • Румен Петков: Силното решение беше управление на ГЕРБ и БСП
  • Борисов може да върне мандата
  • Андрей Райчев: ДПС повече няма нужда от Пеевски
  • Резултатите от изборите няма да бъдат касирани
  • Цецка Цачева е под влиянието на емоция – няма време да се отдаде на чувствата си
  • Кои са осъдените за търговия с гласове на последните избори
  • ВКС отхвърли всички искания за касиране на изборите
  • Реформаторите за час сближиха позициите си с ГЕРБ
  • Бареков с най-скъпа ТВ и радио агитация