След бързата реакция на външното ни министерство водещата на предаването "Мармалад" Радост Драганова и нейната дъщеря са изведени от COVID отделение в Камбоджа. Новината съобщи самата Драганова пред bTV.

Водещата изрази огромна благодарност на дипломатите ни, които са се ангажирали със случая след репортаж на bTV.

В продължение на четири дни майката и дъщерята бяха в COVID отделение в столицата Пном Пен без категорично да е установено, че са заразени с коронавирус, разказа Драганова.

Само първият бърз тест, направен на дъщеря й на летището, е бил положителен. Според Драганова е възможно да е допусната грешка, тъй като повече от 200 туристи са били изследвани в един и същи момент. След това всички останали тестове и на двете са с отрицателен резултат, обясни водещата.

По думите й в продължение на тези дни те не са имали получили достъп до резултатите от изследванията, а за всеки ден престой в болницата чуждите граждани заплащат по 130 долара.

Радост Драганова обясни още, че в отделението имало и други чужденци от Швеция, Съединените щати и други страни. Според нея става въпрос за схема със съмнително положителни тестове.

„Никой не си вижда тестовете, казват му просто – „Вие сте положителен“. Не ти дават никаква хартия, нищо не можеш да видиш. Всъщност ти няма как да предприемеш нищо. Шокът е голям, хората мълчат и не знаят какво да направят“, разказа Радост Драганова.

По думите й в COVID отделението не е имало спирт и дори сапун.

Водещата е изключително благодарна на консула ни във Виетнам, както и на светкавичната реакция на МВнР. Дипломатите ни са успели да получат отрицателните за COVID-19 изследвания чрез френското посолство в Камбоджа. В момента Радост и дъщеря й са настанени в хотел и се чувстват добре.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!