Когато 3-годишно момиченце се оплаква на родителите си, че има чудовище в стаята си, те въобще не му вярват. Възрастните смятат, че то е плод на свръхактивното детско въображение и дават на дъщеря си бутилка с вода, която да използва като спрей за чудовища.

Оплакванията на малката Сейлър започват и точно след като е гледала филма „Чудовища“ на „Пиксар“.

През следващите месеци обаче детето става все по-настоятелно, че има нещо в гардероба на стаята в дома му в Шарлът, Северна Каролина. В един момент майката на момичето - Ашли Клас, забелязала рояк пчели, които летят близо до тавана и комина на 100-годишната им къща, разказва Би Би Си.

Родителите на детето разбират, че то най-вероятно чува бръмченето на насекомите и се свързват с компания за борба с вредителите, която установява, че те са медоносни пчели - защитен вид в САЩ.

В дома на семейството пристига и пчелар, който забелязва, че насекомите пътуват към дъските на тавана - точно над спалнята на дъщеря им. Той установява, че пчелите са прекарали осем месеца в изграждането на чудовищен кошер.

Оказало се, че медоносните пчели над спалнята на Сейлър са десетки хиляди. Пчеларят донесъл и термокамера, за да сканира стените в спалнята на тригодишното дете.

„Стаята светна като Коледа“, казва Ашли Клас.

Пчеларят коментирал, че никога не е виждал кошер да влиза толкова надолу в стена. Той го проследил до дупка с размерите на монета в ъгъла на вентилационния отвор на тавана.

Пчеларят, когото 3-годишната Сейлър започва да нарича Ловеца на чудовища, отваря стената, за да разкрие голяма пчелна пита.

„Те просто се изсипаха оттам като от филм на ужасите“, казват родителите на момиченцето.

Пчеларят е отстранил между 55 000 и 65 000 пчели и 45-килограмова пчелна пита.

Насекомите са били изсмуквани от стената, за да бъдат поставени в кутии, след което са преместени в убежище за медоносни пчели.

По-късно се оказало, че медоносните пчели и техният мед са повредили електрическата инсталация на къщата. Причинените щети за повече от 20 000 долара.