Частният "Боинг”" на бившия американски президент Доналд Тръмп е ударил друг корпоративен самолет при рулиране на международното летище в Уест Палм Бийч в щата Флорида.

Инцидентът е станал в неделя, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение днес на източник, запознат с инцидента.

В изявление на Американската агенция за гражданско въздухоплаване се казва, че частен самолет се е сблъскал с друг корпоративен самолет, който е бил паркиран и е бил без пътници или екипаж, на летището в южната част на Флорида.

В изявлението не се споменава, че самолетът е принадлежал на Тръмп. Инцидентът е станал в зона на летището, където агенцията не насочва самолетите. В момента се води разследване.

Предизборният щаб на Тръмп не е отговорил още на искане на Ройтерс за коментар. Бившият президент проведе в събота предизборен митинг в град Уайлдуд в щата Ню Джърси.

Инцидентът е станал, след като самолетът се е приземил на летището в Уест Палм Бийч около 1:20 ч. през нощта в неделя.

Частният самолет "Боинг“ 757 на Тръмп е основен атрибут от предизборните митинги на неговата кампания на американските летища. На един от тези митинги в щата Охайо през март неизвестен глас съобщи: "Тръмп Форс 1, кацането е разрешено".

Тръмп закупи своя "Боинг“ 757 през 2010 г. за 100 млн. долара. Силно персонализираното оборудване на самолета включва позлатени елементи, две частни стаи за гости, три бани, зони за хранене и конференции и обширна система за забавление. Самолетът е произведен през 1991 година.

През януари Тръмп призова компанията "Боинг" да възобнови производството на модификацията 757, което беше преустановено през 2004 г. "Боинг" трябва да върне 757, най-красивия, най-добре управлявания самолет (от гледна точка на пилотите), който някога е правил", написа той тогава в социалните мрежи.