Дърво падна върху автомобил до сградата на 5-о Районно управление в София. Инцидентът станал днес в ранния следобед. Има материални щети по автомобила. Няма данни за пострадали хора.

Снимка: БГНЕС

Оказва се това е поредното паднало дърво в района за кратко време.

Собственик на смачканата от падналото дърво кола е Борислав Йоцев, който получава обаждане за инцидента малко преди обяд.

Снимка: БГНЕС

„Страшното е ако беше умрял някой“, каза за bTV Борислав.

Близо два часа по-късно, екипи на Столичната община разчистиха пътя от клоните. Очевидци разказват, че минути преди да падне дървото, по тротоара са минавали малки деца от детската градина отсреща. Това не е първият случай в квартала, разказва и Емануел, който живее в съседната сграда.

Снимка: БГНЕС

„На съседната улица „Велико Търново“ наскоро падна още едно дърво. Как си вършат работата, те си знаят“, добавя Емануел.

"Зелени системи" е дирекцията на Столична община, която отговаря за поддръжката на дърветата по улиците, припомня заместник-кметът на район "Оборище" Милена Алексиева.

Снимка: БГНЕС

„Голяма част от дърветата са доста стари и следва да бъдат подменени. Имаме разбиране от "Зелени системи" и искаме тази подмяна да започне. Това е второто паднало дърво в рамките на месец и половина", каза още Милена Алексиева.  

По думите на зам.-районния кмет на „Оборище“ почти на всяка улица има дървета, които трябва да бъдат премахнати и на тяхно място да бъдат засадени нови.