„Логиката на моето кандидатиране е да се опитам да поставя онези въпроси, които за София могат да се решат, но с намесата на парламента и на централната власт. В Народното събрание могат да се решават случаи за Столичната община“.

Това заяви в „Тази сутрин“ общинският съветник в столицата Карлос Контрера, кандидат за депутат от 23 и 24 МИР и кандидат за евродепутат.

„Връщам ви към един пример – казусът с частните имоти в паркове, в зелени площи, без законодателно решение, без осигуряване на средства или на механизъм за обезщетение, няма да бъде разрешен. Тази тема може да гръмне във всеки един момент“, посочи той.

"Секундарниците и мигащото зелено е въпрос, който трябва да се реши основно от администрацията, а не от общинския съвет. Имах разговор с директор на дирекция "Управление и анализ на трафика" - преди да падне правителството, е имало положителна нагласа. Той ме уведоми, че са изпратени писма от администрацията към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. С оглед на пътната безопасност поне мигащото зелено трябва да бъде върнато", коментира Контрера.

"Според мен картината се променя и доверието към ВМРО се връща - това е обратната връзка от хората. Един общински съветник от ВМРО обърна с хастара нагоре цялата група на "Продължаваме промяната". Нагледахме се на все нови лица и експерименти, които избухват като супернови, а след това за залязват", посочи той.

Според него минималната заплата за санитари и шофьорите на линейки трябва да стане 1500 лева, а за медицински сестри, акушери, фелдшери и лаборанти - 3000 лева.

Какво още коментира Карлос Контрера - чуйте във видеото.