Въоръжен грабеж в град Шивачево. По информация на bTV четирима маскирани с оръжие са направили опит да проникнат в сградата на кметството, като са стреляли по охранителя.

"Целта са били касите с пари. Едната е на "Български пощи", от която са взети 2000 лева, а другата - на общината, от която са откраднати 400 лева", каза вътрешният министър Калин Стоянов. 

Охранителят не е ранен, няма пострадали. По информация на bTV той е разпитан от полицията, на място се извършват огледи.

Тепърва ще се уточнява дали стрелбата е с боен, или с газов пистолет.

Засега нападателите остават неизвестни, не е ясно и дали са реализирали обира и каква сума са задигнали.

Калин Стоянов обясни, че се надява до края на деня извършителите да са заловени. 

При извършения оглед на местопроизшествието са установени две гилзи от различен калибър. Предстои експертиза да установи вида на оръжията, с които изстрелите са произведени, съобщиха от Районната прокуратура в Сливен.

По-рано от полицията заявиха, че криминалисти от ОДМВР-Сливен работят по случай на взломна кражба от сградата на кметството в Шивачево. Сигналът е получен след 3 часа сутринта.

По време на кражбата се е задействала охранителната система. При пристигане на място служителят на охранителната фирма е чул изстрели. Няма пострадали.

Изградени са КПП в областта. Нападателите се издирват.