Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните в София са спрели от реализация засегната партида с козунаци във всички обекти на търговската верига, която ги е разпространявала.

Вчера в социалните мрежи семейство от София публикува снимка на разрязан козунак. От едно от парчетата стърчи оранжева батерия.

Козунакът е бил закупен от голяма хранителна верига в столицата. От БАБХ реагираха светкавично и съобщиха, че влизат в цеха, произвел опасния козунак. Батерията може да бъде смъртоносна при поглъщане.

Днес експертите от Областна дирекция по безопасност на храните в Монтана извършиха проверка в производствения обект, от койти козунаците са доставени в търговската верига в София. Съставени са 2 акта за установяване на административно нарушение, а дейността на производителя е била незабавно спряна, съобщиха от БАБХ.

Изтеглените от реализация количества са насочени за унищожаване.

От Българската агенция по безопасност на храните призовават гражданите при констатиране на нарушения, незабавно да подадат сигнал на горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.