Възрастен мъж е задържан в Пловдив заради кражба от автомобили, съобщиха от полицията в Пловдив.

Полицаи от Пето РУ задържаха извършител на серия кражби от превозни средства на територията на жк „Тракия“ в Пловдив.

Разследването е проведено по три досъдебни производства, образувани от началото на месеца по идентични сигнали, че от оставени за кратко без надзор отключени фирмени автомобили са задигнати общо над 13 хиляди лева и други вещи.

В хода на усилената работа и проведените оперативни и издирвателни действия служителите събрали доказателства, че посегателствата са дело на 74-годишен пловдивчанин с богато криминално досие и присъди.

С полицейска заповед той бил задържан за едно денонощие, а голяма част от откраднатите пари и предмети са намерени и иззети.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив мъжът е привлечен като обвиняем и  приведен в ареста за срок до 72 часа.

А криминалисти от Шесто РУ успяха да хванат извършителя на две посегателства от частни адреси в квартал „Столипиново“.

На 16 май пловдивчанка се оплакала, че след отваряне на прозорец е изнесено имущество от жилището ѝ. Като заподозрян за кражбата служителите задържали техен 18-годишен познайник, който се оказало, че около месец по-рано по подобен начин задигнал златни накити от съседна къща.

В хода на работата са намерени и иззети всички откраднати бижута и част от другите откраднати вещи. Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.