9-годишната Никол Георгиева от Хасково се нуждае от нашата подкрепа. Тя е с тежката диагноза синовиален сарком. От клиника в Турция дават надежда, че може да се възстанови, но сумата е непосилна за нейните близки.

Кошмарът за малката Никол и нейното семейство започва по Коледа, когато баща ѝ забелязва малко топче на врата.

След редица изследвания и биопсия става ясно, че е с онкологично заболяване - синовиален сарком. Правят опит за лечение в България, но неуспешно. Никол и семейството ѝ са принудени да заминат за лечение в Турция.

„Самата операция беше около два часа. Излязоха с наведени глави. Казаха, че това нещо, което са извадили, било зловещо и много се изплашихме“, сподели бащата на Никол - Петър Георгиев.

„След това чрез наши познати, хората казаха, няма нужда да чакаме допълнително в Пловдив или изобщо в България“, добави той.

По време на лечението се повяват и усложнения.

„В момента минахме един курс химиотерапия, който беше малко тежък, защото тя получи и алергична реакция. От там получи и криза - силни болки в слънчевия сплит с непрестанна кашлица“, обясни бащата на Никол.

Лечението е планирано да продължи 6 месеца и струва 250 000 евро. Има обаче и допълнителни разходи.

„Много е скъпо. В момента сме на квартира, която ни струва 70 евро на ден. Те не могат да кажат точни суми веднага. За момента пакетът ни с химиотерапия беше 27 000 евро, като всяко оставане в болницата ни струва 400 евро на ден“, каза още бащата на Никол.

„В момента сме на лъчетерапия, 25 лъчетерапии трябва да направим. Днес направихме шестата. След това пак химиотерапия ще трябва“, обясни той.

Сега Никол мечтае да оздравее бързо и скоро да се върне у дома при малкото си братче.

Ето как да помогнете на Никол, ако желаете и имате възможност:

Банкова сметка:

Алианц Банк България
IBAN: BG36BUIN95611000739743
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Никол Георгиева

Можете да го направите и през платформата на Павел Андреев - вижте ТУК.