Столично заведение е санкционирано заради предлагането на райски газ на непълнолетни лица. Балони със забранения газ са се предлагали по време на детска дискотека в събота, на която е имало между 150 и 200 деца, съобщиха от СДВР и Столичната регионална здравна инспекция.

„Констатирано е предлагането на райски газ на децата. Констатирано е предлагането на напитки с неизяснен произход. Констатирано е неустановено здравословно състояние на персонала“, каза комисар Мариян Горанов, зам.-началник на отдел „Икономическа полиция“ към СДВР.

Той посочи, че СДВР регулярно провежда подобни операции, чиято цел е да установят и пресекат престъпления, свързани с предлагане на алкохол, наркотици и райски газ на непълнолетни и малолетни.

„Искам да призова всички хора, които се занимават с тази дейност – продажбата на райски газ. Спокойно ли заспиват нощем? Спокойно ли пазаруват с тези пари, които изкарват от продажбата на този райски газ, който продават на тези 13-14-годишни деца?“, попита риторично д-р Ина Балабанова, директор на дирекция „Обществено здраве“ в столичната РЗИ.

Също така тя призова търговците на райски газ да не предлагат продукта на деца, както и родителите да говорят с децата си.