"Травиата" с участието на оперната певица Соня Йончева постави рекорд по гледаемост. Постановката беше излъчвана на живо в кинотеатри по целия свят и детронира холивудския хит "Страната Ла ла ла" по зрителски интерес през миналия уикенд.

"Травиата" от Джузепе Верди е най-посещаваната в "Метрополитън Опера" за последните 20 години. Поради изключителния интерес на 14 март представлението не беше отменено въпреки снежната буря. В една от ролите е българското сопрано Соня Йончева, с която разговаря Теорги Тошев.

„За нас беше петата "Травиата" в Мет и изпитвам същото удоволствие, както на първия, втория, третия или четвъртия спектакъл. Естествено, има разлика, защото има и камери, хората ни записват, и всичко е HD”, каза Соня Йончева.

Цените на билетите за последния спектакъл на 18 март на черно достигат до 2500 долара.

Сопраното Соня Йончева ще се върне в Европа за концерт в Мюнхен на 31 март с репертоар от Хендел. Предстоят й и записи за нов албум, в който ще участва и нейният брат Марин Йончев.

„Операта няма никога да умре и това е доказателството, че в момента има една нова генерация, ново поколение на оперни певци, които са готови да се инвестират в нашето изкуство с всички сили”, допълни Соня Йончева.

През май тя ще гастролира в миланската "Ла Скала". Певицата е сред най-обичаните от публиката звезди, според статистиката на Метрополитън опера.