Принц Хари и Меган Маркъл са участвали в „почти катастрофално преследване с кола“ с папараци в Ню Йорк. To се е случило във вторник вечерта, като се твърди, че е продължило повече от два часа и почти е довело до сблъсъци с няколко други шофьори на пътя, пешеходци и полицаи.

Новината е съобщена от говорителят на херцога на Съсекс.

Инцидентът се е случил, след като херцогът и херцогинята на Съсекс присъствали на церемонията на организацията за подкрепа на правата на жените „Фондация Мис“, на която Меган получи приза „Жена с визия“. Според Би Би Си при „преследването“ в автомобила е била и майката на Меган Маркъл - Дория Рагланд.

В изявление говорителят на принца каза, че „безмилостното преследване“ е продължило над два часа.

След като са напуснали церемонията по награждаването около 22 часа, Хари, Меган и майка ѝ са били преследвани от около шест папарашки автомобила, пише британският вестник „Телеграф“. 

Тримата са били принудени да потърсят убежище в полицейски участъци, за да избягат от папараците. В един момент те напуснали полицейското управление с такси, като се надявали това да послужи като примамка, но не проработило и били заснети в превозното средство, пише още „Телеграф“. 

„Въпреки че да бъдеш публична личност идва с известен интерес от страна на обществеността, това никога не трябва да става за цената на ничия безопасност. Разпространението на тези изображения, предвид начините, по които са получени, насърчава силно натрапчива практика, която е опасна за всички участници“, посочи говорителят на херцога на Съсекс.  

Този инцидент навява спомени за трагедията със смъртта на майката на Хари - принцеса Даяна. На 31 август 1997 г. Лейди Даяна загина при автомобилна катастрофа в тунела Pont de l'Alma в Париж, докато шофьорът ѝ бягаше от папараците, които я преследваха.

Според някои информации при преследването на Меган и Хари папараците са карали по тротоари, минавали са на червени светофари и са карали на заден ход по еднопосочни улици. Твърди се също, че са шофирали, докато са говорили по телефоните си и са правили снимки.