Принц Хари описа разговор с брат му - принц Уилям, в поредицата на "Нетфликс". Той обяснява, че решението да напусне Бъкингамския дворец е негово, а не на съпругата му Меган, съобщава Би Би Си. 

През януари 2020 г. херцогът и херцогинята обявиха, че се оттеглят от ролята си на старши членове на кралското семейство и ще балансират времето си между Обединеното кралство и Северна Америка.

Принц Хари каза, че баща му - Чарлз, е излъгал по време на семейна среща, докато баба му - кралица Елизабет II, просто е стояла и е гледала. Бъкингамският дворец не е коментирал това твърдение.

В последните части на документалните сериали Хари и Меган описват защо са взели решението си да се откажат от кралските си задължения и да се преместят в САЩ. Според тях двамата не са били подкрепени от кралското семейство. 

Принц Хари разказва в един от епизодите как през 2020 г. е отишъл в Сандрингам, кралското имение в Норфолк, за да обсъди стъпките, които ще следва двойката в кралското семейство. 

Той казва и как е протекла срещата: „Беше ужасяващо да накарам брат ми да крещи по мен, а баща ми да казва неща, които просто не са верни, а баба ми тихо седи там и някак да приема всичко.“