Тийзърите на две предстоящи интервюта вдигат завесата и разкриват как се е чувствал принц Хари в кралското семейство и какво е накарало него и съпругата му Меган Маркъл да напуснат Великобритания и да се преместят в САЩ. Предполага се, че в книгата ще има и директни обвинения към брат му - престолонаследника принц Уилям, и принцесата на Уелс Катрин.

90-минутно интервю за ITV ще обхване и други теми, включително личните му взаимоотношения, нечувани досега подробности около смъртта на майка му Даяна и поглед към бъдещето му след напускането на кралското семейство заедно със съпругата му Меган Маркъл.

20-секунден предварителен клип се чува как Хари казва: "Никога не трябваше да става така, искам семейство - не институция", "Те смятат, че е по-добре да ни направят злодеи. Те не показаха желание за помирение. Бих искал да върна си баща си. Бих искал да си върна брат си."

След като Меган и Хари отправиха взривоопасни твърдения в неотдавнашния си сериал по "Нетфликс", новата автобиография на принц Хари "Spare" (което на български се превежда или като "резерва" или "в сянка") се очаква да предизвика още повече полемики и да стимулира продажбите на книгата.

Появи се и информация, че Меган Маркъл ще издаде свои собствени мемоари. Такава книга би поставила Меган в добре отработената американска политическа традиция на фона на многото спекулации, че тя може да има амбиции за изборна длъжност, като някои анализатори дори споменават и бъдещо нейно участие в президентска кампания.

През 2021 г. двойката е подписала договор с издателство Penguin Random House за издаване на четири книги. Твърди се също, че принц Хари е получил аванс от 20 млн. долара за книгата "Spare". Меган вече издаде детската си книга "The Bench" със същото издателство и се говори, че двойката работи по книга за здравословен живот.