БСП иска проверка на пътища, които са строени и ремонтирани през последните 5 години. Това обяви в предаването „Тази сутрин” депутатът от БСП Георги Свиленски по повод поисканата от социалистите независима независима техническа експертиза за качеството на пътищата и магистралите у нас.

Посочили сме точно километрите и участъците от магистрали и пътища, които са проблемни – участъци от „Струма”, „Марица”, „Люлин”, пътя Видин – Монтана и от Околовръстния път на София, уточни Свиленски.

По думите му от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) отговорили на БСП, че няма как от законова гледна точка да се правят проверки, след като строителството или ремонтът са приключили. От агенцията предложили заради обществения отзвук социалистите да предложат експерти, с които АПИ да преговаря.

„Ние не искаме да предлагаме експерти, не искаме да преговаряме с АПИ, а настояваме независима европейска лаборатория извън България да изследва пробите. Ако трябва БСП ще плати тези проби, но обществото трябва да знае как са строени тези пътища”, каза още депутатът от БСП.