2020-а – в календара е само една година, а се усеща като десетилетие. Големите теми и извънредните новини се прескачаха една-друга, животът все едно беше на бърз кадър. Пандемия, политически кризи по света и у нас, възходи, падения, надежди, разочарования… В тази година наистина имаше от всичко.

Този път (почти) ще оставим настрана новинарския обзор и ще погледнем малко по-алтернативно към света. Малко по-„Любопитно“, както се казва секцията в нашия сайт. Кои бяха най-четените материали в нея през 2020 г.? Нека отворим големия тефтер и да разберем!

Най-българското риалити тази година беше и най-емоционалното. Сложни сюжетни линии се преплетоха по пътя към финала. Главно действащо лице беше Даяна. Ето нейната изповед след предаването.

Хиляди години по-късно, съдбата на Помпей продължава да привлича научното любопитство на едни и развинтеното въображение на други. Катаклизъм с мащабите на изригналия Везувий може да се случи някъде по света и днес, а именно такива събития ни показват, че всичкото ни техническо и цивилизационно развитие от римско време насам все така си остава несравнимо със силите на природата.

„Николаос Цитиридис и Юлиан Вергов влизат в един бар…“. Всъщност, двамата прекрачиха прага на вечерното шоу на bTV пред погледите на хиляди зрители – през телевизорите и в нашите сайтове. Като добър домакин, Николаос ви чака и в новогодишната вечер в ефира на bTV

Дали Илон Мъск е Едисон на нашето време, или аурата му ще се превърне в спукан балон на неизпълнени обещания? Технологичният свят вече десетилетие не може да си отговори. Едно е сигурно: милиардерът прави всичко по своя начин – даже и това да означава да кръсти детето си X Æ A-12. Вероятно „Минчо“ не носи в себе си достатъчно силен дух на индивидуалност и иновация.

За съжаление, това се оказа най-четеният материал от подвид „Полезни“ през тази година. Най-характерният проблем за COVID болните е загубата на усещане за мирис и вкус. Много преболедували споделят, че това ги е потискало даже повече от високата температура и липсата на сили.

Риалити шоутата днес не са просто телевизионна шарения. На фона песните, гласуването и коментарите на журито можеш да разкажеш история. Именно една такава история – на Георги Шопов, спечели сърцата на зрителите също толкова много, колкото и мощният му глас.

Вицепремиерът Каракачанов има нужното за епохата на интернет чувство за хумор – или поне го имаше, когато, на фона на скандалите в една по-стара управленска конфигурация, демонстративно се снима със синя каска в социалните мрежи. Сега обаче се случва да си изпуска нервите заради онлайн зевзеци, а това само ги амбицира да го поставят в още по-смешни колажи. Появиха се и конспиративни теории, че рекламният отдел на конкретна хранителна верига стои зад електронната диверсия.

От „братска и просперираща република“ според българските издания от времето на соца, днес КНДР се превърна в едно мистично място, което даже и за най-тежките носталгици сякаш съществува извън света. Най-затворената държава в света има подобаващо нетипичен за XXI век лидер, което автоматично прави Ким Чен-ун изключително любопитна личност. Прибавете към това щипка традиционен шпионски сюжет с участието на двойник и получавате третия ни най-четен любопитен материал от 2020 г.

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски: строг, но справедлив. Публичното му присъствие, комбиниращо в себе си най-доброто (а вероятно и най-лошото) от професиите на опитния хирург и висшия военен, създаде най-отчетливите спомени от първите дни на коронавирусната пандемия у нас. За добро или лошо, сред тях са шегичките с „Да не излиза!“, отнасящи се за неродени бебета, акне, фишове от тотото и други.

В Истанбул котките са със специален статут, като явно това включва и че наистина се държат като хора. Историята с болното коте, заведено от майка му в (човешка) болница е колкото трогателна, толкова и показателна за това как променяме по свой образ и подобие целия свят. А в него не живеем само ние, обитават го и други семейства – като това на истанбулското коте.

  • Спортната 2020-a: Mалко радостни мигове и много разочарования
  • Отборът на добрите през 2020 г. (ВИДЕО)
  • Равносметката 2020: Пандемията като шанс за промяна в света
  • Равносметката 2020: България в сянката на коронавируса
  • Равносметката 2020: Сблъсъци, записи и един плаж
  • Голмайсторка, шестият от фамилията и една... Светкавица (ВИДЕО)
  • 2020 г. в снимки през обектива на bTV (ГАЛЕРИЯ)
  • Спорт в разгара на пандемията: Маски, картонени фенове и тишина (ВИДЕО)
  • Григор и Лолита, Шарапова и годеникът и спокойната футболна любов (ВИДЕО)
  • За първи път от 4 години: Най-скъпият трансфер не надхвърля 100 млн. евро (ВИДЕО)