Вчера в ефира на bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов помоли потребителите в социалните мрежи да спрат да му правят колажи с торбичка за пазар. Както обикновено се случва, мрежата веднага му отговори... но не точно по начина, по който вероятно е очаквал.

Коментарът му беше във връзка с кадрите от правителствената визита в САЩ, когато камерата го улови да слиза от самолета с малък ръчен куфар и облекло, което е доста далеч от представите за протокол.

Снимка: www.facebook.com/TerminalniKolaji

Във „Фейсбук“ тогава се появиха десетки нови колажи с министъра. Някои потребители го сравняваха с турист, пристигнал във Вашингтон с нискотарифна авиокомпания.

Снимка: www.facebook.com/TerminalniKolaji

Именно заради това потребителите в социалните мрежи започнаха да монтират торбичка на хипермаркет върху снимката му на слизане от самолета. Шегите продължиха и при визитата на министъра в Египет, като коментарите бяха свързани основно с избора му на облекло.

Всички колажи може да разгледате в галерията!

В предаването „Лице в лице“ той заяви, че не разбира колажите, а ризата я използва когато ходи на военни обучения. Допълни, че сам си я е поръчал, ушил и платил – със собствени пари.

По време на предаването той помоли хората да спрат да му правят колажи, но те не го послушаха.

Снимка: www.facebook.com/TerminalniKolaji

Каракачанов се появи на снимка в ролята на Джаба от Междузвездни войни, рамо до рамо с Чърчил, на пазар в магазин и във военни окопи. Заради уточнението на Каракачанов, че не иска торбичка от една конкретна верига, услужливи потребители му предложиха ред други варианти с играчите на нашия пазар на бързооборотни стоки.

Снимка: www.facebook.com/TerminalniKolaji

И централата на ВМРО не беше пожалена. В реалния живот, поне на този етап, тя е в безопасност - цитираната от потребителите верига така или иначе има относително голям обект наблизо и вероятно не би открила втори...